Veelgestelde vragen

Omdat we je goed én snel willen helpen, hebben we de meestgestelde vragen op een rijtje gezet.  Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen, per onderwerp. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met info@pifisolatie.nl of bel met 085 029 09 09.

Materiaal

Hoe werkt PIF isolatie?

De folie werkt op basis van stilstaande lucht die zeer slecht warmte geleidt én op basis van reflectie. Hiermee wordt het warmteverlies het meest ideaal beperkt. Warmteverlies in een woning gebeurt via warmtegeleiding en warmtestraling. 94 % van de warmtestraling wordt door het aluminium teruggestuurd en de warmtegeleiding wordt geïsoleerd door de stilstaande lucht.

Hoe zit het met vocht en PIF isolatie?

Doordat de folie luchtdicht verwerkt wordt heb je geen problemen met vocht. Er ontstaat geen temperatuurlijn en dus ook geen dampspanningslijn waardoor je geen condensatie krijgt.

Wat zijn de voordelen van PIF isolatie t.o.v. traditionele isolatiematerialen?

PIF isolatie is makkelijk te verwerken, je hoeft geen speciale beschermende kleding te dragen en het materiaal irriteert niet. Het materiaal is 100% recyclebaar en geeft heel weinig afval. De verwerking is erg makkelijk, er is alleen een stanleymes en een nieter nodig. Snijnaden dienen wel luchtdicht te worden afgewerkt met luchtdichte tape.

Levensduur PIF isolatie

Wat is de levensduur van PIF isolatie?

De levensduur van de folie is minstens 70 jaar. Dit is door het Frauenhofer Instituut d.m.v. een versnelde verouderingstest vastgesteld. In deze test is aangetoond dat na een versnelde verouderingstest (deze staat gelijk aan een levensduur van 70 jaar) de reflectiewaarde met maar 4% achteruit is gegaan. Met andere woorden na 70 jaar wordt nog 96% reflectie van de oorspronkelijke waarde gehaald.

Afwerking PIF isolatie

Wat is het aantal bevestigingspunten per m²?

Je hebt 2 bevestigingspunten per m².

Hoe worden doorvoeren afgewerkt?

Doorvoeren worden met PIF luchtdichte tape afgewerkt zodat deze luchtdicht zijn. Dakdoorvoeren rondom worden afgewerkt met flexibele, luchtdichte (pur)schuim en vervolgens dien je een luchtdicht manchet plaatsen.

Verbinding telefoon en wifi

Levert het aluminium een probleem op met mijn verbinding van mijn mobiele telefoon of wifi?

Het aluminium in PIF isolatie heeft de eigenschap infraroodstraling te weerkaatsen, op radiogolven heeft dit materiaal door zijn zéér dunne densiteit nagenoeg geen effect. Dit kun je zelf vaststellen door bijvoorbeeld je mobiele telefoon tussen twee stukken PIF isolatie te plaatsen. De telefoon zal nog gewoon zijn werk doen.