Rollen PIF Isolatie in opslagruimte

Over PIF

Over PIF Isolatie

PIF Isolatie is een merk van Reflex Insulation Group, producent van isolatieproducten. Opgericht in 2016 en gevestigd in Weert.

Isoleren is de beste manier om gebouwen energiezuinig te maken. Alleen is isolatiemateriaal aanbrengen niet altijd een pretje. Zo is PIF ontstaan. Meerlaagse isolatiefolie, opgebouwd uit luchtkamers en reflectiefolie. Licht van gewicht, dun en super makkelijk te verwerken. Zo kunnen vakmensen hun werk niet alleen goed doen, maar er ook nog plezier aan beleven.

PIF Isolatie richt zich op de renovatie- en onderhoudsmarkt, onze isolatieproducten zijn verkrijgbaar via de gespecialiseerde groothandel, bouwmaterialenhandel, doe-het-zelf bouwmarkten en projectlevering. De isolatieproducten zijn uitermate geschikt voor isolatie van kruipruimten, hellende daken en wanden.

Missie

Het is als producent onze missie om vakmensen en isolatieprofessionals te voorzien van het allerbeste isolatiemateriaal dat snel, schoon en safe te verwerken is. Om hieraan te voldoen zetten wij ons continu in om de isolatiewaarde, het verwerkingsgemak en de duurzaamheid van PIF te verbeteren.

Visie

Wij geloven in een duurzame toekomst waarin vakmensen woningen en gebouwen snel en optimaal kunnen isoleren, zodat er geen onnodige energie meer verloren gaat. In onze visie is de combinatie van productontwikkeling en maximale ondersteuning van de verwerkers de weg vooruit richting een klimaatneutraal Europa en een volledig circulaire economie in 2050.

Rollen PIF Isolatie in opslagruimte
Medewerker PIF Isolatie met isolatierollen
PIF medewerker maakt sterk gebaar

Als basis onze
merkwaarden

Isolatiemateriaal kan altijd verbeterd worden. We zetten ons elke dag in om verwerkingsgemak, isolatiewaarden en duurzaamheid van onze producten te optimaliseren. Dit doen we met onze merkwaarden als basis:

Vooruitstrevend

We zoeken continu naar vooruitgang, in onze producten, services, processen én mensen.

No-nonsense

We staan met beide benen op de grond, zoeken altijd naar nuchtere en praktische oplossingen

Persoonlijk

We stellen mensen centraal: medewerkers, partners, verwerkers en eindgebruikers.

Duurzaamheid

Samen PIFfen we een duurzamere toekomst.

Alles wat we doen, doen we zo duurzaam mogelijk. Elke rol PIF isolatie die we produceren, draagt bij aan een aanzienlijke energiebesparing in huis. Met ons hoogwaardig isolatiemateriaal verminderen we warmteverlies, waardoor huizen minder energie nodig hebben voor verwarming in de winter en minder energie voor koeling in de zomer (airco’s).

PIF isolatiefolie is 100% recyclebaar en bevat als grondstof gerecycled PE, hierdoor zijn we minder afhankelijk van nieuwe, niet-duurzame bronnen.  Ook in onze bedrijfsprocessen zijn duurzaamheid en milieubewustzijn sleutelwoorden. De elektriciteit van onze productielocatie in Weert wordt opgewekt door eigen zonnepanelen. Dit maakt het productieproces energieneutraal, ons streven hierbij is een nul-impact op het milieu.

PIF plaatst mobiele containers voor opslag bij grote projecten, zo beperken we het aantal logistieke bewegingen. Na afronding, halen we het restmateriaal op voor recycling.
De keuze voor samenwerking met leveranciers maken wij mede op basis van de MVO-rating van een bedrijf.

PIF productiemedewerker
Medewerkers PIF Isolatie lachend met rollen isolatie